неділю, 7 квітня 2024 р.

Проєкт "Україна – ЄС#шлях від 💓 до 💓 "

 

💓UA-ONLINE-TRAVELS: відвідуємо об’єкти 

Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні 

У 1983 році, за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць (ICOMOS), створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини ЮНЕСКО оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць (International Day of Monuments and Sites).

В Україні цей день має назву − День пам’яток історії та культури, відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року No1062/99. У липні 2000 року Президент України підписав Закон “Про охорону культурної спадщини”,котрий регулює правові, організаційні, соціальні та економічні стосунки у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об'єктів культурної спадщини в громадському житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь.

На сьогодні у Списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО від України перебувають 7 об`єктів, що приблизно становить 0,68% від загальної кількості об'єктів Світової спадщини у світі (1034 станом на 2015 рік).

 

 Це наступні об`єкти:

✋·Київ: Собор святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами, Києво-Печерська Лавра ( з 1990р.);

✋·Ансамбль історичного центру Львова (з 1998 р.) ;

✋·Геодезична дуга Струве ( з 2005р.);

✋·Букові праліси Карпат та стародавні букові праліси Німеччини 

(з 2007, 2011рр.);

✋·Резиденція митрополитів Буковини і Далмації ( з 2011р.);

✋· Дерев'яні церкви карпатського регіону Польщі і України 

(з 2013р.);

✋·Стародавнє місто Херсонес Таврійський ( з 2013р.),

Немає коментарів:

Дописати коментар

Універсальний день інформації #приходь, бери і читай!

  Шановні користувачі! З великим задоволенням запрошуємо Вас відвідати Універсальний день інформації у нашій книгозбірні! Ви маєте чудо...