субота, 20 січня 2024 р.

Нові надходження

Черговий науковий доробок відділу пресознавства – науково-довідкове видання "Газети національних спільнот України 1988–2004 років у фондах Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського"  потрапив на книжкові полиці  Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

           Газети Національних спільнот України 1988–2004 років у фондах Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського : наук.-довід. вид. / авт.-уклад.: О. С. Залізнюк, І. М. Швець. – Київ : Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, 2023. – 313 с.

Довідково тут👆

У НБУВ зберігається найбільша в Україні колекція газет, що налічує понад 260 тис. Річних комплектів (більше 33 000 000 номерів). Є серед них і газети національних спільнот України.

Науково-довідкове видання "Газети національних спільнот України 1988–2004 років у фондах Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського" включає 259 унікальних джерел для дослідження історії створення, складу і змісту, умов функціонування преси національних спільнот України у період 1988–2004 рр. Усі джерела представлені мовою оригіналу. Видання споряджено науково-довідковим апаратом, що складається з п`ятьох покажчиків – іменного, географічного, хронологічного, мов видання і покажчика видань національних спільнот; є список скорочених назв у заголовках і підзаголовках газет та їх повне найменування. Науково-довідкове видання «Газети національних спільнот України 1988–2004 років у фондах Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського» стане у нагоді для дослідницької роботи в усіх галузях науки і культури.

       Дослідження періодики національних спільнот України як складової частини  загальної культури  українського народу є актуальним та викликає дедалі більше зацікавлення у науковців.

        Шановних вчених, етнографів, журналістів, бібліотечних працівників, а також усіх, хто цікавиться історією української преси та життям національних спільнот України запрошуємо ознайомится з даним виданням, яке знаходиться у Інформаційно-бібліографічному відділі нашої книгозбірні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Проєкт "Україна – ЄС#шлях від 💓 до 💓 " & ДЕНЬ ЄВРОПИ

  Шановні користувачі! У фойє   Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки діє книжкова виставка в рамках проєкту " Україна – ЄС#шлях від ...