середу, 1 листопада 2023 р.

День заснування Європейського Союзу#ювілей

 

1 листопада свiтова спільнота вiдзначає День заснування Європейського Союзу. ЄС утворився на основі Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 - го року i який заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні.

    Офіційними символами Європейського Союзу є Прапор, Гасло та Гімн Євросоюзу.

 Сьогоднi Європейський Союз  – економічний  та  політичний  союз держав-членів, що розташовані здебільшого у Європі. Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, які об’єдналися заради миру та процвітання. Євросоюз – це не держава, що має замінити існуючі держави, і він також значно більший за будь-яку міжнародну організацію. Країни, що входять до ЄС, заснували спільні інституції, яким було делеговано частину їхніх суверенних повноважень, завдяки чому стало можливо демократично приймати рішення з конкретних питань, які становлять спільний інтерес, на європейському рівні. Європейський Союз створив спільну валюту, динамічний спільний ринок, в якому люди, послуги, товари і капітал пересуваються вільно.

 

У заході взяла участь заступник начальника управління - начальник відділу зовнішніх зносин Департаменту економічного розвитку, з питань туризму і курортів Волинської облдержадміністрації Оксана Плисюк!

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкриваючи нові цікаві факти про ЄС, студенти Фахового коледжу технологій бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки, групи С-11 (Фізична культура і спорт) взяли участь у Євровікторині «Що я знаю про Європу?». Викладачка української мови та літератури коледжу Юлія Войтюк долучилася  до її організації.

       Студенти ознайомилися з історією створення Євросоюзу, його організаційною структурою, дізналися про процеси розширення ЄС.

   


 
Цікавими та пізнавальними для них були відео «Як влаштований ЄС», «Європейський Союз загальна характеристика», «5 університетів Європи».

 

     Прозвучала пропозиція  взяти участь у Всеукраїнській онлайн вікторині на тему Європи та Євросоюзу., яка називається – Євроквіз. Відповідайте на питання, дізнавайтеся неочікувані факти про Європу та вигравайте цінні призи.

    Ознайомитись  з умовами вікторини можна на сайті: https://euroquiz.org.ua/

 Ведуча заходу завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Алла Понагайба.

Віра, натхнення та наполегливість зроблять мету реальністю:  Україна стане повноправним членом Європейського Союзу та посяде гідне місце у європейській сім’ї. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Універсальний день інформації #приходь, бери і читай!

  Шановні користувачі! З великим задоволенням запрошуємо Вас відвідати Універсальний день інформації у нашій книгозбірні! Ви маєте чудо...